Hjelp til deg som skal ta kurs

Her har vi samlet en rekke av de vanligste spørsmålene, og en samling tips og triks for deg som skal ta kurs hos oss.

Hvis du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ta direkte kontakt med oss.

Klikk på overskriftene for å utvide og lese mer.

Registrer ny bruker

Start med å klikke på "registrer ny bruker":

Fyll inn fornavn, etternavn og epost du ønske rå registrere deg med (gjerne bruk e-posten du har gjennom jobben din).

Husk å velge riktig arbeidsgiver, og klikk "registrer meg":

Før profilen din blir opprettet krever vi at du bekrefter e-postadressen din. Så sjekk innboksen din:

E-posten du får fra oss ser slik ut. Klikk på knappen for å velge deg et passord:

Fyll inn e-postadressen du registrerte deg med, og velg deg et passord. Passordet må inneholde minimum 6 tegn. Når du klikker "opprett passord" er du registrert og blir sendt rett inn i kursportalen vår. Da er du klar til å starte kursingen din!

Problemer med innlogging

Har du tidligere hatt bruker hos NHI, men nå får du ikke logget deg inn?

Sjekk følgende:

  • Har du brukt rett nettadresse?

Alle kunder har en unik nettadresse. For eksempel vil Bærum ha nettadresse baerum.curatr3.com og Lillehammer vil ha lillehammer.curatr3.com.

  • Har du brukt riktig epostadresse?

Husk at du må bruke den samme epostadressen som du brukte da du tok kurs hos NHI sist. Så hvis du for eksempel har byttet navn eller arbeidsgiver må du bruke den epostadressen du brukte tidligere, ikke den du nødvendigvis bruker i dag.

  • Har du sluttet i din tidligere jobb?

Hvis du har sluttet hos arbeidsgiveren du jobbet for siste gang du tok kurs, vil profilen din i noen tilfeller bli slettet, dette er noe som styres av din arbeidsgiver. Hvis dette er tilfellet kan du kontakte NHI direkte for å få et vitnemål som dokumenterer alle kurs du har fullført (se lenger ned).

Glemt passord

Klikk på lenken du finner her for å tilbakestille passordet ditt:

Glemt passord

Endre passord

Når du er logget inn kan du endre passordet ditt ved å gå inn på profilsiden din.

Dette gjør du ved å klikke på personen øverst til høyre i skjermbildet. Da får du opp en meny der du velger “Min profil / mine kurs”:

min profil


Inne på profilsiden kan du endre passordet ditt ved å klikke på blyanten:

rediger profil


Da får du opp en ny meny der du kan endre passordet ditt. Start med å huke av for "velg passord". Deretter skriver du inn passordet du ønsker å bruke.

HUSK! helt nederst på siden kan du lagre endringene dine. Dette må gjøres for at det nye passordet skal fungere!

endre passord


Hvordan finne rett kurs

Det er flere måter du kan å finne frem til rett kurs.

En av måtene er å starte med å velge hvilken yrkesgruppe du tilhører. Vi har delt inn våre kurs for 3 ulike yrkesgrupper:  

  • Syke- og vernepleier 
  • Helsefagarbeider 
  • Pleieassistent 

Kursene våre er tilpasset disse tre yrkesgruppene slik at du skal få maksimalt faglig utbytte av å ta dem.  

For å finne yrkesgruppene starter du på forsiden og scroller deg ned. For å se hvilke kurs som er tilgjengelig for yrkesgruppen du tilhører, klikker du på den gruppen som passer best for deg eller som din leder har bedt deg ta kurs innen.

Når du er inne på rett yrkesgruppe kan du se gjennom kurskatalogen ved å bruke pilene til høyre.

Kurs som er gule er grunnkurs og kurs som er blå er oppfriskningskurs.

Hvis du er usikker på om kurset du har funnet er det riktige kan du klikke på «i» - da får du opp litt mer informasjon som kan gjøre det lettere å velge riktig kurs.

Siden vi har mange ulike kurs kan det av og til være vanskelig å finne akkurat det kurset du leter etter. I disse tilfellene kan det være lurt å bruke søkefunksjonen. Her kan du søke både etter navnet på kurset, men også stikkord om hva kurset inneholder. 

For å gjøre det enda enklere for deg å finne rett kurs for rett yrkesgruppe, har vi lagt til en liten kode i navnet på hvert kurs. Denne koden forteller deg hvilke yrkesgrupper kurset tilhører: 


S120 er koden for et kurs tilpasset for Syke- og vernepleiere  

HP670 er koden for et kurs tilpasset for Helsefagarbeidere og Pleieassistenter 


Starte kurs

For å starte et kurs klikker du deg først inn på selve kurset.

Hvert kapittel gir deg 1 poeng når det er fullført, og hvor mange poeng du trenger for å fullføre hele kurset vil stå tydelig beskrevet her inne. Når du har fullført et kapittel vil poengene dine og fremgangen din være synlig i denne oversikten :

strat fortsett kurset


Deretter klikker du på «Start/fortsett kurset» og da vil du komme inn til kapitteloversikten i kurset:

kapitteloversikt


Kurset startes når du klikker deg inn på kapittel 1 og begynner å svare på spørsmålene. 

Spørsmålstyper

Det er 6 spørsmålstyper i kursene:

1. Ett riktig svar

Her får du et spørsmål der det kun er ett riktig svar. Her får du flere forsøk på å svare rett og mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk

2. Flervalgsoppgave

Her får du et spørsmål der flere av alternativene kan være riktig / feil. Her får du flere forsøk på å svare rett og mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk

3. Regnestykke

Dette er et spørsmål som krever at du løser et regnestykke. Dette brukes blant annet for utregning av medisindoser etc. Med mindre annet er angitt skal svaret kun skrives som et tall. Her får du flere forsøk på å svare rett og mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk

4. Bildekarusell

Denne spørsmålstypen viser deg en serie med bilder. Her må du bekrefte eller avkrefte at et bilde stemmer med spørsmålet. Her får du flere forsøk på å svare rett og mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk

5. Fritekst

I de fleste av kursene våre finnes det spørsmål der du må skrive inn svaret på egenhånd. Disse oppgavene er tenkt som refleksjonsoppgaver, og er ment å gi deg muligheten til å tenke igjennom det du har lært så langt i kurset. Siden oppgaven er ment å gå deg mulighet til repetisjon / refleksjon vil du få rett uansett hva du skriver. Noe som betyr at du velger hvor mye jobb du legger i det

6. Mix & Match

Her får du et sett med spørsmål der du må velge mellom et fast sett med alternativer. Målet er å matche riktig svar til riktig spørsmål / utsagn. Alle svaralternativene må brukes og har dermed kun ett riktig spørsmål / utsagn. Her får du flere forsøk på å svare rett og mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk

Kan jeg ta pauser i kurset? 

Noen av kursene kan være lange, og da kan det være greit å ta en pause av og til.

NHI anbefaler deg å fullføre kapittelet du jobber med før du tar pause. Da er det enkelt å se hvor langt du har kommet, og når du skal fortsette kurset klikker du deg inn på neste kapittel i lista.


Men av og til kan det dukke opp ting som gjør at det ikke er mulig å fullføre kapittelet. Heldigvis lagres fremgangen din på hvert kapittel også, slik at du kan fortsette der du slapp. Hvis du må avbryte kurset på denne måten, kommer du tilbake til der du slapp ved å klikke på det kapittelet du jobbet med sist du var inne, og scrolle deg ned så langt du kommer. Da er du inne i kurset og kommer deg frem til det neste spørsmålet du skal besvare.  

Du kan ta så mange pauser du vil, men anbefalingen er å fullføre e-læringskursene på 30 dager da dette gir best læringseffekt. 

Hvordan finner jeg kurs jeg har startet?

De fleste kurs du har startet vil ligge på forsiden når du logger deg inn. Hvis de ikke gjør det kan du finne dem igjen ved å følge stegene under:

Når du har tatt pause fra et kurs og skal fortsette på dette kurset, starter du med å gå inn på “min profil / mine kurs”:


Der inne finner du listen “mine kurs”. Denne listen er en komplett oversikt over alle kurs du har sett på, startet og fullført.  Klikk på kurset du vil fortsette med eller se kursbevis til:


Du kan også bruke søkefeltet for å finne kurs du har startet – skriv da inn navnet på kurset du vil fortsette med. 

Mine favoritter

Du kan legge til kurs i “mine favoritter”. Da blir kursene lett tilgjengelige på forsiden. Dette kan være lurt hvis det for eksempel er et kurs du vet du skal ta senere, eller hvis du syns kurset virket interessant.  

For å legge til et kurs i “mine favoritter” klikker du på “i” ved kurset.


Klikk på “legg til kurset i mine favoritter” og kurset vil dukke opp på forsiden under “mine favoritter” helt til du velger å fjerne det, eller kurset er fullført og bestått:


For å fjerne et kurs fra “mine favoritter” klikker du igjen på "i" på det kurset du vil fjerne. Der inne får du mulighet til å fjerne kurset fra dine favoritter.

Krav til bestått kurs

Hvert kapittel gir deg 1 poeng når det er fullført, og hvor mange poeng du trenger for å fullføre hele kurset vil stå tydelig beskrevet inne på hvert enkelt kurs. Når du har fullført et kapittel vil poengene dine og fremgangen din være synlig i denne oversikten: 


For å fullføre et kapittel må du svare rett på alle spørsmålene i kapittelet. Du har flere forsøk på hvert spørsmål og vil få mulighet til å lese tilbakemelding mellom hvert forsøk.

Hvor finner jeg kursbeviset mitt?

 Kursbeviset ditt blir tilgjengelig med en gang du har fullført kurset. I kursbeviset står det hvilket kurs du har fullført, samt dato det ble fullført. Kursbeviset kan lastes ned som en pdf.  

Hvis du skal finne tilbake til et kursbevis for et kurs du har fullført, finner du det alltid inne på selve kurset. Bruk søket eller “mine kurs” inne på profilen din for å finne rett kurs. Klikk deg inn på kurset du vil se på og der kan du laste ned kursbeviset ditt. Bare klikk der det står "kursbevis":

Læringsløp for nyansatte – hvordan går du frem?

Det første du må gjøre er å lage en profil på siden. Hvis du allerede har en profil kan du logge inn. Inne på forsiden vil du se en blå knapp oppe til høyre ved siden av profil-innstillingene. Den heter “Læringsløp”. Klikk på den og velg “Anbefalt læringsløp for nyansatte”:


Når du har gjort dette oppdaterer du siden din (for eksempel kan dette gjøres ved å klikke på den mørkeblå NHI-logoen øverst til venstre). Deretter scroller du deg nedover på siden og vil finne læringsløpet sammen med de tre yrkeskategoriene:

For å starte kursene klikker du deg inn på læringsløpet. Der inne er det flere kurs der alle unntatt ett er låst. For å låse opp de andre kursene må du først bestå det kurset som ikke er låst. Når du består et kurs i dette læringsløpet, vil neste kurs du er anbefalt å ta åpne seg og du kan fortsette.

Læringsløpet er fullført når alle kursene er gjennomført.